fredag 30. januar 2009

Elsket og hatet

Har fått dilla på nellikblomster i det siste. Det begynte med at det ofte er den billigste blomsten i blomsterbutikken, og at man får dem på Rimi. De er alltid lett tilgjengelig om man er litt i siste liten. Jeg ville aldri turt å gi det bort, siden de har fått stempel som en kjip blomst. Men hvorfor har den egentlig det? Er det Rimi og Statoil som har ødelagt dens rykte, eller er det rett og slett fordi det er en stygg blomst? Kanskje det er nettopp fordi andre syntes at den er stygg at jeg liker den =) God helg alle sammen!

tirsdag 27. januar 2009

Knappeteppet

Har kjøpt så mange knapper på Etsy i det siste at jeg må hekle mange tepper for å forsvare kjøpene mine:P Dette er heklet med 100% ubehandlet ull (bortsett fra innfargingen) og foret med et bruktbutikkstoff. Liker å hekle med tykk ubehandlet ull, ettersom det blir så tykt så varmer der selvom det er hullete. Dette teppet skal brukes som et vognteppe til baby.



søndag 25. januar 2009

Heklet babyteppe

Tolmodigheten strekker ikke til for tepper i voksenstørrelser, så bestemorruteprosjektet mitt ble til babyteppe. Er veldig usikker om jeg skal fore det eller ikke, har hekla veldig tett, så stoffet vi nesten ikke syntes igjennom. Tror jeg kommer til å holde meg til knappedekor. Har fått dilla på knapper! De finnes i fleng på Etsy, anbefalles for billige knapper.


onsdag 21. januar 2009

Will it blend?

Når man er liten og går på snørra er det alltid en voksen som sier "–opp igjen". Følte det var noen som sa det til meg da jeg så de flate brødene mine etter gårsdagens fadese da jeg kom hjem etter jobb i ettermiddag. Er antakelig fler enn meg som har sett reklamen will it blend. And, will it blend??





Yes, it will! Haha!!!

Nå har jeg bakt nye brød, om 45 min er de ferdige. Nå er det bare å vente og se hva som egentlig kommer ut av ovnen:P

tirsdag 20. januar 2009

Mangel på husmorskole

Av og til hjelper det med rett utstyr for å få jobben gjort, og det med lystig lynne. Jeg insisterte ovenfor meg selv at jeg kom til å bake brød bare jeg hadde en kjøkkenmaskin, en farget en. Det stemte faktisk, med en god porsjon idealistisk husmorstankegang og en orange kjøkkenmaskin har jeg alltid nybakt brød liggende. Men i dag gikk det ikke helt på skinner, gjæren lå igjen på benken da jeg tok de flate brødene ut av ovnen. Hvorfor finnes ikke husmorskolen lenger???

søndag 18. januar 2009

Boksomani

Jeg forvirrer meg selv like mye som omverdenen hver gang jeg bytter plass eller innhold i noen av boksene. Tror det går inn under utsagnet "å lide for skjønheten". Men jeg vil påstå at den visuelle nytelsen overgår "lidelsen" til gangs. :) De sist ankommende boksene kjøpte jeg på nett fra bruktbutikken Emilies hjørne i Danmark.



torsdag 15. januar 2009

TV-challenge

På utfordring fra Brigg blottlegges TV`en! Selve TV`en er et av de styggeste møblene vi har, men jeg trur det hadde blitt bråk om jeg "nektet den adgang til stua". Hadde nok egentlig ikke likt det selv heller:P Det blir to bilder, liker det nederste best :D

Beskjed til meg selv: –Husk å fjerne kulepenner, plekter og fyrstikkesker når du skal ta bilde. Og husk å stappe ledningene tilbake bak sølvsuper`en etter du har dratt den fram.


fredag 9. januar 2009

Postkassefest!

Elle interiør, Rom 123 og Snitt på en og samme dag. I tillegg var det tre pakker jeg hadde bestillt med stoff, og julegaven fra kjæresten min. En splitter ny Singer 7463 symaskin!!!

Satt en hel kveld på Etsy, og bestillte dette fra From Japan With Love, Alice i eventyrland, et blomster stoff og eplebånd. Gult stoff fra Volksfaden, som jeg egenlig trodde skulle være sennepsgult. Hadde egenlig en plan for stoffet, men siden det var så gilt i fargen må jeg finne et nytt prosjekt for det. Men det skal nok la seg gjøre=)

Det var en pakke til som det ikke var plass til i postkassa, gleder meg til å hente den på posten i morgen, dette er nesten som julaften på nytt:D





mandag 5. januar 2009

Alvorada: Tusen takk for pris i årskavalkaden din!

Med både pris for den gule gyngestolen og Tandberg-radioen =) Her kommer et bilde til av vinnergliset og mitt nystartede prosjekt. Etter at jeg var på den lokale uavhengige fretex`en å kjøpte stoff bestemte jeg meg for å hekle teppe og fore det med et knallt stoff. Har plan om å lage et hvitt og et svart, det hvite skal for orange foring, og det grå skal få grønn (trur jeg). Foreløpig er planen å lage babytepper, men er litt usikker.

I dag har jeg fortsatt vaskingen av bruktstoffer med grønnsåpe, og det fungerer så bra! Kan muligens bruke litt mer grønnsåpe enn jeg skrev.

Alle bildene mine blir så blasse i konverteringen når jeg laster de opp på blogger, fler som opplever det?

søndag 4. januar 2009

Duft av gammel dame og møllkuler

Dette er en velkjent lukt når man kommer hjem fra loppemarked med klær og stoffer. Tidligere har jeg vasket dette tøyet mange ganger på rad for å få ut lukta, men det forsvinner gjerne ikke i tøy som ikke tåler varm vask. Nå har jeg funnet mirakelkuren!
  • Vask tøyet på 30 grader
  • Forvask med et par spiseskjeer grønnsåpe
  • Hovedvask med vanlig vaskepulver
  • Skyllemiddel
Vips, tøyet dufter rent og pent :D Grønnsåpe er virkelig et vidundermiddel!

Loppemarked med mye lukt, utenfor Budapest.

lørdag 3. januar 2009

Nye stoffer


Har vært hos den uavhengige fretex butikken her jeg bor, siden de ikke får varer fra et hovedlager men samler inn selv har de noen ganger veldig bra ting. I dag gikk jeg igjennom fler kubikk med stoff og fikk med meg disse godbitene for 100 kr :D

fredag 2. januar 2009

Siste helg med julestue

Nå fyker (eller bæres langsomt) snart julepynten opp på loftet igjen. Litt trist egentlig, men på en annen side er det ikke noe negativt i å få ut et dryssende juletre.





Juletre til Brigg

Var innom Rusta og fant dette FANTASTISKE juletreet! Tenkte på Briggs innlegg om juletrær fra 60 og 70 tallet. Hadde superlyst til å kjøpe det, men min mer fornuftige bedre halvdel sa nei etterfulgt av en grimase og uttrykket: –Hvor i alle dager skal vi ha det?? Jeg er såpass sta at jeg ville aldri ha kastet ut det ekte treet, og jeg skjønnet at to er upraktisk. Så nå står det der i butikken og venter på en heldig kjøper som får treet på halv pris til en nette sum av 150,- SEK. Er et dårlig mobilbilde, treet var en blanding av sølv og isende blå/turkis med blå lysdioder spredd rundt hele treet. OOOoooOOoohhh :D

torsdag 1. januar 2009

En to juletre

Mitt første juletre i eget hus. Pyntet med arvet pynt etter bestemor, tilfeldige innkjøp og girlander laget av Persilja. Det ble litt på halv tolv, men så langt ut i jula får det være greit =)



Siste bordsetting i 2008

Noe av det beste med å ha middagsgjester er å kunne ta fram alt det fargerike dekketøyet :D Glass fra Leonardo, noe av det første jeg fikk av huslige ting. De var en julegave fra mamma da jeg var 17 år, hun påsto at jeg kom til å bli lei "detta farge-greiene" ganske så fort, men dengang ei! Etter det har det blitt farrisglass, bestikk og spisepinner i samme regnbueskala =)