tirsdag 30. juni 2009

En trebeint en

Stol med tre bein trenger et trebein til. Dvs jeg har beinet, med det er i løseste laget. Nå skal det pusses og lakkes opp, også skal stolen med fire faste trebein få nytt trekk=) Har bestilt stoff av Amy Butler fra Fabric i USA. Spennende å se om og når det kommer frem fra statene, men butikken var uansett herlig. Mange av de samme stoffene som på Volksfaden, men til en billigere penge. Større utvalg har de også, gleder meg til å få pakke i posten.

Foto: fabric.com

søndag 28. juni 2009

Å bikke mot kitch

Tror verken naboen eller samboeren var særlig happy da de så meg komme hjem med denne noe kitchy plastikkpotten fra Platasjen. Av prinsipp kjøper jeg ikke keramikkrukker om sommeren, da jeg syntes de ofte er usannsynlig overpriset i høysesongen. Da ble dette løsningen til en nette sum av 49.90,- Etter potten var ferdig plantet var det fler som krøp til korset og sa at det faktisk ble litt kult med knall orange blomster i den mindre pene plastikkpletten ;) En ting til, det er 50% avslag på alle Rhododendron hos Plantasjen nå.

fredag 26. juni 2009

Hip under beina

Sommervarmen har tatt meg med storm og blogg har havnet mer i bakleksa, men må skrive noen ord om dette tepppet fra Miss Muffet. Målgruppen er vel i hovedsak barnerom, men jeg hadde ikke gått av veien for å legge dette på stuegulvet! Håndtuftet teppe i naturfiber med en god pris :) Med dette teppet på stuegulvet kunne det nesten ha vært golvkaldt hele året :D Også kunne jeg ha danset rundt på sokkelesten med nybakte muffins og kokt kakao i dette skjørtet fra sexiestgreen'sEtsy!

Foto: missmuffet.no

Foto: sexiestgreen's Shop

fredag 19. juni 2009

Hjerteskjærende restaurering

Jeg har funnet fram det gamle Lundby dukkehuset mitt, jeg veit ikke når det er fra, men ut i fra min alder og designet på tapetene vil jeg tippe at det er fra midten av 80 tallet. Til min store forundelse er dette huset fortsatt i produksjon, og etter litt research fant jeg masse stoff om denne klassikeren. Det finnes til og med en side som skriver historien om dukkehuset fra 1947 og frem til i dag, siden er rikt spekket med artige interiørbilder.

Mitt hus er, som dere ser, godt preget av mange timer med lek og tidens tand, kjøkkenet i huset har til og med vannskade :P Tror dette er en av lekene jeg har tilbrakt flest timer sammen med. Med tårer i øyekroken og hodet fult av koselige minner bestemte jeg meg for at dette huset skal jeg restaurere og ta vare på!

I ettermiddag har jeg tegnet tapeter med minimønster og printet på grovt papir, i kveld skal det tapetseres =) Fortsettelse følger ...

Minitapetene jeg har laget, kjelleren skal få ny utvendig tegelstein.

torsdag 18. juni 2009

Dill dall på besøk =)

Det viser seg at Dilldall-Nina ikke bor så alt for langt unna meg, og i dag kom hun innom på et stoffbyttemøte=) Ei koselig dame det er lett å like! Vi byttet stoffer, jeg fikk dette oransje av henne og hun fikk noen turkise stoffer jeg har vist her tidligere av meg.

I kveld satte jeg i gang sengeprosjektet, hele senga er plukket fra hverandre og skal limes sammen bit for bit. Jeg tror den kommer til å bli hel igjen. Til slutt blir den nok malt opp igjen i hvitt, syntes det passer godt når det er en babyseng.

Takk for alle hyggelige kommentarer, og ja, jeg har kul på magen :D

onsdag 17. juni 2009

Prosjekt: Redebygging

Da var det offisielt, redebyggingen er i gang! Fant denne senga på gården hos mamma og pappa. Trur nok den har stått aleine og glemt de siste 20-30 årene, for den er sliten. Alle skjøter har sprukket, og den sliter med å stå på egen hånd. Men håper den blir bra med litt liming, sparkling og maling. Er usikker på hvilken farge jeg skal ha på den, men av erfarig er det kanskje greit med hvit, så kan jeg heller sy tilbehør i fager, eller? Gleder meg til å starte opp prosjektet =)

søndag 14. juni 2009

På besøk hos modernismens mor (og far)

På tysklandsferie her forleden besøkte vi ikonet for vår tids modernisme, vi var på Bauhaus-skolen i Dessau. For en skole og for ett bygg! Skolen ble bygget i 1925 og er en perle av et funkisbygg. Den ble stengt i 1933 av nazistene, men hadde allerede rukket å sette standarden for stilen vi i dag kaller Bauhaus (funksjonalitet + masseproduksjon = sant). I 1994 ble skolen satt tilbake til sin opprinnelige stand og åpnet for publikum.

Privat utpakning




Har fått en utfordring av det private slaget fra marte-meeee. Denne utfordringen blir markeringen på bloggstarten min igjen, en sniktitt inn i det private liv :P

Hva er du opptatt av for tiden?
Indre likevekt!

Hva har du på deg i dag?
Alf for stor arvet olabukse, syregrønn topp fra ei billigsjappe i N.Y., hullete hvite sokker (stjålet fra mammas sokkeskuff en dag jeg var nøden), utvaska ukledelig undertøy.

Hva skal du ha til middag?
Har hatt matorgie med ei venninde, etter å ha vært på harrytur og handlet taco =)

Hva vil du gjerne lære deg?
Å heve strikkekunnskapene mine videre fra firkantede-lapper-nivå til sokke-nivå

Hva er ditt favorittvær?
Norsk sval sommer med solgløtt

Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?
Å bestå alle eksamer i økologisk landbruk på høyskolen

Hvis du kunne få et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det vært?
I en vannkant, ved en grønn eng, sørvent og med ly. Ingen nabo og med gode muligheter for nakensprading uten tilskuere. Med tilstrekkelig plass for uendelige kjøkkenhager og frukttrær. – Et egentegnet hus, solceller på taket og vindmølle i hagen.

Hva ville du gjerne bli kvitt?
Min utrolige gode evne til å rote.

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?
The Viñales Valley. Bo hjemme hos cubanere og bli servert en herlig middag bestående av det de fikk tar i av mat den dagen. Servert av en hyggelig dame som ikke snakker samme språk som meg, men som kommuniserer herlig med kroppsspråk. Etterfulgt av kaffe i gyngestolen på verandaen med verdens beste utsikt til fin natur og frittgåene høns.

Hvilket språk ville du lære?
OOOoohhh, spansk.

Hvem vil du gjerne møte?
En person som gir meg en god dose inspirasjon!

Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?
Modifiserer dette til å bli det jeg er mest stol av, det må være en hvit og brun selvsydd kjole. Er det første plagget jeg sydde til meg selv, og en av de mest prukte penkjolene mine. Hmmm, lurer på om denne skal blogges etterhvert =)

Hva er drømmejobben?
Bonde, i en modifisert utgave. I en verden der målet ikke er å tjene penger.
På adreplass kommer min nåværende jobb, grafisk designer i et større arbeidsfellesskap.

Har du noen favorittmodeller?
Boble, 1999 modell.

Hvis du hadde hatt 1.000 kroner nå, hva ville du brukt dem på?
Blomster og sparekontoen

Beskriv stilen din:
Dette er en virkelig utfordring! Jeg aner virkelig ikke selv. Da jeg studerte sa en lærer til meg: – Det som er så typisk for deg er at du ikke har noen stil, og det er din stil! Har tenkt over dette mange ganger. Jeg trenger ingen stilknagg å henge stilen min på. Men skal jeg se på det i et litt større perspektiv tror jeg helt klart jeg kan se et mønster i "min stil, uten stil": Farger, store flater, bruke ting på nytt, andres skrot, nærhet til moder jord, barnslighet, overraskelser.

Hva vil du akkurat nå?
Skrive et godt blogginnlegg!

onsdag 10. juni 2009

Still going (strong)

Sjalabais!! Nå har jeg hatt en lang bloggtørke, alt for lang. Men i helgen ble jeg så smigret at jeg ikke kunne la være å få lyst til å blogge igjen. Lokalavisen hadde tatt bilde av hagemøblene mine med følgende tekst:

Syntes du hagemøblene som du kan få kjøpt i år er kjedelige og fargeløse? Da kan du ta deg en tur opp i Jonas Lies gate, og der kan du hente inspirasjon til å male de gamle du har i glade farger. Det er ingen tvil om at Øvrebyen er en fargerik bydel.

Snakk om vitamininnsprøytning!