onsdag 31. mars 2010

Barnedåp - vel overstått

Barnedåpen er vel overstått, og i komplett oppussingskaos her i huset holder jeg meg til et lite bildesynopsis fra den store dagen til Lille Persille.


Servietter fra Marimekko.


Ranukler, tulipaner og nellik i samme fargene som bortkort, lys og servietter. Blomstene er kjøp på Mestergrønn, 3 for 2 - me like.


Bordkort - klippet to og to hjerter i samme størrelse og limte samme med silkebånd i midten. Det lille hjertet ga en motvekt mot det store og kortet hang av seg selv over glasskanten.


Dåpskjole fra svenske Tullsa, jeg falt pladask for enkelheten i kjolene deres. Ubleket lin, enkelt snitt og kun en liten naturblonde rundt kragen.

lørdag 27. mars 2010

Lengsel...

I lengsel etter å bli kvitt oppussingsstøv og totalt huskaos har jeg hatt en surfekveld på etsy. Det finnet så innmari mye fint der ute! Jeg drømmer om det ferdige resultatet på oppussingen og har i den anledingen plukket ut noen små fristelser. Alle disse små skattene er et lite tastetrykk unna min stue, eller kanskje din stue? Jeg for min del må vente til huskaoset er over. Denne påsken skal benyttes til utgraving av stubbloft, flytte dører, male vegger, slipe gulv og forhåpentligvis litt tapetsering. Det er moro å holde på, men gud hvor jeg gleder meg til å bli ferdig! God fjellpåske til alle dere andre =)

onsdag 24. mars 2010

Wohoooo!

I dag har det gamle badet gått føyken, og under x-antall lag med plater dukket denne tapeten opp. Den er nok ikke mulig å redde i sin helhet, men deler av den skal jeg nok få brukt til noe.

Er du på utkikk etter orginale retrotapeter er kanskje Tapettitalo stedet for deg.

søndag 21. mars 2010

Lag på lag

Oppussingen er i full gang, og ettersom gamle vegger rives ned dukker små skatter opp. Denne tapeten er antakelig fra 50-tallet. Jeg kan se for meg en rund liten kone stryke det hvite nyvaskede sengetøyet til dette soverommet.

mandag 8. mars 2010

Hjemmelaget bombe

Dåpsforberedelsene går sin gang, og i kveld står kakebaking på tapeten. Oreokake, bedre kjent som verdens største kaloribombe :D I min søken etter oppskrifter til dåpen dumpet jeg over en blogg som legger ut oppskrifter fra kjente serveringssteder som T.G.I Fridays, Starbucks, The Cheesecake Factory (yamh!) og mange andre. Bloggen heter Meemos Kitchen og omtaler seg selv slik: The best little authenic restaurant recipes and copycat recipes blog on the internet.

Oppskriften jeg har brukt denne gangen er ikke hentet fra den bloggen, men jeg MÅ teste oppskriftene fra The Cheesecake Factory en gang :P



Enkel og god Oreokake
  • Ca. 450 g Oreo Cookies
  • 100 g smeltet smør (velg et som i utgangspunktet er mykt, så bunnen ikke blir steinhard)
  • 1 pk Phildelphia (225 g)
  • 2,5 dl melis
  • 3,5 dl kremfløte
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 1 pose sjokolademousse
  • 3 dl melk (til moussen)

Lag 1:
Smuldre 3/4 av kjeksen til en fin masse. Resten av kjeksen brekkes i store biter og settes til side. Smelt smør, og hell det over den finkornede kjeksen og bland det godt. Smør massen i bunnen av en bakepapirdekket springform (24 cm).

Lag 2:
Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Pisk fløte og sukker, bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.

Lag 3:
Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time.

lag 4:
Legg et lag med krem på toppen, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med smeltet sjokolade.

Kaken blir bare bedre om den får stå en stund, så dette er en passende kake og lage helt ferdig dagen før et selskap, eller å lage de forskjellige trinnene over flere dager. Den kan også fryses. Husk å skjære rundt kanten i springformen før den løsnes fra kaken.

fredag 5. mars 2010

Orla Kiely


Jeg digger designet til denne damen. Hun spyr ut godbit etter godbit. Tingene hennes er ikke så lette å få tak på i Norge. Så langt har jeg bare funnet kjøkkenvarene i snevert utvalg i norske nettbutikker. Har også hørt et lite rykte om at Maxbo skal ta inn tapetene hennes, men dette gjenstår å se.

Utenlandske nettbutikker med godt Orla Kierly utvalg:
www.illustratedliving.co.uk
www.msmugs.com
www.gottohaveit.co.uk

"Launched in the 1990's, when fashion was black and conceptual, Orla Kiely achieved a freshness through her use of colour and pattern which created an instant appeal. Over the following decade her collection has grown to include a complete womenswear line, accessories, travel and homeware.

The world of Orla Kiely is one where colour, pattern, graphic control, texture and rhythm continually work and rework together. Orla has a unique, immediately recognisable design language, developed through graphic patterns that celebrate her optimistic spirit. As down-to-earth as her designs are popular, the key to what drives Orla is her fixation on the evolution of a signature style, devotion to quality and practicality."





tirsdag 2. mars 2010

Dagens bruktkupp

En snartur innom Fretex, og der står dette serviset til 12 personer for 60 kr! Det er stemplet med merket Walbrzych - Made in Poland. Jeg finner ikke historien bak dette merket, er det noen som kjenner til den? Gullforgjyllingen er ikke slitt, så jeg tror ikke det er så veldig gammelt. Eller kanskje det er en gammel dame med skånsom håndoppvask som var den forrige eieren? Serviset passer uansett fint til kaffeslabras med gamle tanter =)