fredag 28. mai 2010

De bittesmå tingene i hverdagen

I helgen er det konfirmasjon og i tradisjon tro det kakebonanza. Mitt bidrag blir ei Oreokake, enkel og god. Mens jeg fant frem ingrediensene til baksten (som forøvrig kanskje ikke skal benevnes som bakst når det ikke stekes?) slo det meg at fløtedunken matchet perfekt til kjøkkenutstyret. Jeg fikk et lite smil om munnen og bakingen gikk lekende lett. Ønsker dere alle en god helg, og tusen takk for alle de hyggelige kommentarene.

torsdag 27. mai 2010

Eye candy


NIB-utfordring, list dine topp tre ønsker – piece of cake!

1:
Verner Pantons Pantower (1960)




2:
Andy Warhols Cow (1966)



3:
Verner Pantons Panton Chair (1968)
12 spisestuestoler - alle i forskjellige farger.



tirsdag 25. mai 2010

Nytt barnerom

Nå begynner vi å se enden på visa i sammenslåingen av leilighetene. Tipper at det er klart om en tre ukers tid, johooo :D Det første rommet som blir ferdig er det mye rommet til Lille Persille. Det nye rommet blir et barnerom, gleder meg sånn til å flytte inn tingene hennes.

I mitt stille sinn har jeg kåret denne tapeten til mitt funn dette året. Passer perfekt i mønser og farge til resten av tingene som skal i rommet. Tapeten var en rest kjøpt på ebay fra australia, produsent Imperial. Litt vanskelig å si produksjonsår, men av etiketten å merke tipper jeg begynnelsen av 70 tallet.

Veggene er malt i egghvit – slik som hele førsteetasjen. Gulvet er oljet med Trestjerners hvitpigmentert gulvolje. Er veldig fornøyd med denne oljen, mye enklere enn å lasere først for å så olje etterpå.



Tjohei, nå skal jeg opp å gyve løs på enda ett (hersens) vindu. Tror den beste teknikken er å "slurvemale" inn på ruta og skrape det vekk etterpå. Også er det viktig å slurve skikkelig, for om det bare er et tynt lag med maling på ruta er det vanskelig å skrape vekk.

fredag 21. mai 2010

Drømmen om husmorsvinduer


Det lir mot kveld og jeg nærmer meg halvveis i grunning av vinduene i 2. egt. Three down, three to go. I blivende stund ønsker jeg meg husmorsvinduer... Det tar utrolig mye tid å male inni, under, foran og bak på fire stl doble glass per vindu.

Et triks jeg har lært meg er at det går fortest om man maler røft og inn på glasseuten, for å så skrape det vekk med en myk metallspakel (ala den man bruker på glasskeramikkovner) når det er tørt. Har du
andre tips for å få fortgang i sakene?

Lille Persille ligger tålmodig i vogna og ser på:) Inn kjøkkendøra kan du såvidt se gulvbelegget designet av Verner Panton.

tirsdag 18. mai 2010

Litt av et arvestykke

Lille Persille vokser og gror. Stadig større for hver dag, og stadig nye ting som skal prøves ut. I dag var det grøtspising fra stol som sto på tapeten. Og ikke fra hvilken som helst stol – en tripptrapp-stol. Denne stolen er genial, både i funksjon og design. Da jeg var liten selv klarte jeg ikke spise middagen min om jeg ikke fikk sitte på tripptrapp-stolen. Så da lillebroren min ble født fem år etter meg måtte foreldrene mine pent kjøpe inn en stol til – ikke tale om at han skulle få stolen min.

Da Lille Persille lå i magen arvet jeg denne stolen av kusinen min. En brunbeiset tripptrapp fra 80tallet som manglet bøyle og stropp. Etter en kjapp tur til tripptrapp-forhandleren fant jeg ut at denne stolen finnes i utallige farger i dag, og bøyle, pute og ryggstøtte er å få kjøpt som tilleggsutstyr i alle fargene. Da ble en gul bøyle med hjem fra butikken :D Denne trebøylen skal forøvrig gå ut av produksjon og erstattes av en (mindre pen) plastbøyle.

torsdag 6. mai 2010

Vær så god: Hekle et handlenett

Komplett dekket av oppussingsstøv sitter jeg å drømmer meg bort på andres blogger. Har så mange ting jeg vil gjøre og lage bare huset blir ferdi.

Jeg har hentet mye hekle- og strikkeinspirasjon på bloggen purlbee.  Dette er bloggen til en håndarbeidsbutikk i Soho, New York – de legger ut mye spennende. Hva med å hekle et eget handlenett? Jeg har laget dette tidligere, og det går superfort! Tror det er noe av det raskeste man kan hekle hvis man ser bort i fra grytekluter. Here we go!



tirsdag 4. mai 2010

Baderom: valgets kval

Jeg syntes bad er et vanskelig rom å definere. Det er liksom så endelig, man kan ikke bare skifte form eller farge på badekaret om man har lyst til det. Har endelig klart å bestille det vi skal ha til det nye badet – alt i hvitt. Er litt fegis nå, for dette skal vare i mange år.

Endte opp med emaljert badekar. Det er litt gammeldags, men jeg syntes det passer bedre inn i det gamle huset. Jeg tror det passer bedre at badekaret sier "kling klong" når man slår borti det, ikke "bomp" som det lyder av de nye akrylkarene:P

Alt er bestilt fra vvskupp. De har et bredt utvalg, gode priser og veldig bra service.
I dag kommer rørleggeren – håper han ikke har for mye sprekk:D







søndag 2. mai 2010

Pyssel

Symaskinen er for tiden lånt bort til en annen sy-mamma, slik at en liten gutt skal få sitt eget lille klovnekostyme. Det blir uansett veldig lite symaskintid nå om dagen, jeg har i stedet brukt til-overs-tiden til å legge ut noen plagg på epla.no.