fredag 30. juli 2010

2x2,4 meter med ferdig syprosjekt


Det er sommer, det er sol – plukke blomster og sy dobbelt lappeteppesengetøy.
Lampe fra loppis 2 for kr 30 – inklusiv fungerende pærer, såpass syntes selgeren det måtte væra. Vase/likørkaraffel fra overpriset antikkutsalg.


De fleste av lappene til lappeteppet er revet opp av gamle sengetøy slik at det blir mykt og behagelig.

onsdag 28. juli 2010

Superkilta sjefsstol

Gul og svart pute fra Åhlens, grøne puter selvsydde og stol fra loppis.


Tenk å få ha en kontorstol som faktisk er merket med sjefsstol. Da er man nok sjefen over alle sjefer - hvertfall så lenge man sitter i stolen.

Superkilta sjefsstol:
Sete med karm ekspandert styrenplast
Understell med fire ben forkrommet stålrør
Formstøpt stopping
Trekk i vevet ull
Design; Interiørarkitekt S.I.O, Olli Mannermaa
Produsent; Martela Oy, Helsinki

Hvor jeg fant stolen? I et rotete loppis langt oppe i skogen i Nord-Odal.
Hva jeg skal bruke den til? Tja... kanskje være sjef – eller bare sitte i den med hekletøyet.

mandag 26. juli 2010

Slurpemuffins

Stive former fra Åhlens, tallerken fra Rosti (loppisfunn)


Ny favoritt:
Moccamuffins

20 stk:
2 spiseskjeer espressokaffepulver
1 spiseskje honning
2 spiseskjeer kakaopulver
150 gr smør
1,5 dl sukker
2,5 dl vann
3,5 dl mel
1 teskje bakepulver
3 spiseskjeer melk
1 egg

Glassur:
200 gr smør
200 gr melis
4 spiseskjeer kakaopulver

Bland kaffepulver, smør, sukker, honning og vann i en kjele og kok opp under omrøring. Småkok i 5 minutter. Kjøl ned blandingen.

Sikt i mel og kakaopulver. Pisk egget luftig og bland med melk og bakepulver, hell blandigen i røra.

Stekes på 175 grader i 15-20 minutter.

Ingrediensene til glassuren mikses til alt er blandet og det har en myk konsistens. Smør over muffinsene mens de er varme, eller bruk en kakesprøyte på avkjølte muffins.

*slurp*

Og vinneren er ...



































1. Allis i Eventyrland
2. Vårglad

Send meg en epost med adressen deres så sender jeg pakkene i posten :D

søndag 25. juli 2010

I kveld trekkes giveawayen

Det har vært en helt overveldene respons på givawayen jeg annonserte for to uker siden - 160 deltakere! I kveld skal jeg trekke vinneren av stoffene og ettersom det var så stor deltakelse trekker jeg en andreplass som også får en overraskelse. Om du vil være med så legg igjen en kommentar i det opprinnelig innlegget.

Nå skal det bakes moccamuffins og syes sengesett – sommerferie er herlig :D

tirsdag 20. juli 2010

Shopsnapshot

Et lite snapshot fra Orla Kiely hjørnet i butikken Shine i Trondheim - anbefalles!

mandag 12. juli 2010

Giveaway

Jeg har gapt høøøyt over et syprosjekt. Stoffer er dratt utoverhele stua - og spisestua. Symaskinen står på kjøkkenet og strykebrettet står i gangen. Dette er et prosjekt som tar plass, tam tamtatamtamtataaaa, et dobbeltdynesengesett i lappeteknikk – utrolig hva som virker fornuftig i sommervarmen. Litt usikker på om jeg klarer å svelge det helt. I anledningen systoff-over-hele-huset lager jeg en liten giveaway. En bunke utvalgte stoffer er pent brettet sammen og venter på sin nye eier. Legg igjen en kommentar og du er med i trekningen. Linker du i tillegg fra din egen blogg med bildet under får du dobbelt opp med vinnerodds - si i fra i kommentarfeltet.



Hvis du er veldig glad i giveaways - jeg innrømmer at jeg er det. Så har du en gyllen mulighet på bloggen bloggiveaways, en oppsamlingsside for giveaways.

Med denne giveawayen kryper jeg inn i et lite sommerdvale – god sommer, vi blogges =)
Vinneren av giveawayen trekkes om to uker, dvs rundt den 25. juli.

lørdag 10. juli 2010

Kamuflasjebaby

Stripete teppeklassiker i ull fra Ikea, stripete kamuflasjebody fra Molo og stripete strømpebukse fra Karl-a.

Dagbladet SØNDAG og interiørkjeden Kulør er i gang med kåringen av Norges beste interiørblogg. Fargesirkelen er nominert! Her kan du stemme på din favoritt.

onsdag 7. juli 2010

Ordning och reda

Et av oppussingsmålene var skikkelig oppbevaring – ikke mer rot (yeah right). Det skal soverommet bære preg av - masse masse oppbevaringspass. Tradisjon tro gjør jeg det morsomste først. Klesskapet er ikke helt på plass, men pytt sann – jeg har smykketre :D Speil fra loppis, kvist fra hagen og stol fra kjelleren. Veggfargen er egenkomponert: BV014-OK026,5-SV024 (Jotun hvit base), mens gulvet er slipt og oljet med Trestjerner gulvolje med hvitpigment.

fredag 2. juli 2010

Før og etter: Fra Soverom til trapperom

De siste månedene har vi slått sammen to leiligheter, første og andreetasje. Det var en kabal å få inn trappa – noe måtte ofres. Og det ble hovedsoverommet nede. Litt skummelt da vi startet men nå angrer jeg ikke det grann.

Vegger ble revet og rommet ble ribbet for gipsvegger, utallige lag med tapet, takess og avrettet gulv. Nå har vi den orginale 160 år gamle panelen på veggene og det skjeve gamle gulvet. 
Trappa med hvitlaserte furutrinn og resten malt i egghvit er levert fra Nortrapp, kan ikke annet enn å skryte av servicen deres. Ønsket oss en robust trapp som passet inn i det galme miljøet – og det fikk vi! Arkivkommoden er fra Ikea (blogget tidligere), malt i egenkomponert blåfarge og med nye skuffehåndtak.

Mellom det gamle soverommet og stua har vi saget hull i veggen. Det gir gjennomlysning i leiligheten fra øst til vest - deilig!

Stua fra en vinkel den aldri har blitt fotografert tidligere;)


Ny og gammel planløsning over den rehabliliterte delen av huset.

 Hjørnet i det game soverommet inn mot klesskapet. Nedsenket takess, gips på veggene og spon/parkett på gulvet. Pent å se på ved første øyekaset, men det kan ikke sammenlignet med de orginale materialene vi har i huset nå.

Sola kaller – god helg :D


Dagbladet SØNDAG og interiørkjeden Kulør er i gang med kåringen av Norges beste interiørblogg. Hver måned presenterer vi fire nye kandidater som du kan stemme på. Ukas kandidat er bloggen min! Her kan du stemme på din favoritt.