onsdag 23. september 2009

Kjøkken - før og etter

Vi har totalrenovert kjøkkenet, med vekt på å beholde stil og materialer fra det gamle kjøkkenet. Det gamle overskapet er renover og flytter fra ene til andre vegge, ellers har vi droppet overskap, det ga et luftigere og mer oversiktlig preg på rommet. Innredningen er Abstrakt høyglans fra Ikea, med eik benkeplater. SMEG kjøleskapet kjøpte jeg for halv pris av norsk pris på ebay - et lykketreff :D Ovnen og vifta er fra Gorenje. En vegg er malt i mintgrønn, fargen er rekonstruert etter den første fargen som var på veggen – i 1843. De gamle soilrørene som kommer fra 2. etg er beholdt synlige ved siden av vasken. Vi ville først kasse de inn, men fant ut at det ikke kom til å bli pent, da vi ikke hadde mulighet til å finne lik panel som på veggen (fra byggeåret 1843). Spon eller gips tilpasset mot de skjeve og sjarmfulle panelveggene ville rett og slett blitt feil.

Taklampene er Kartell fly. Om noen av dere er fristet til å kjøpe denne lampa i en av de andre knallfargene den finnes i vil jeg gi dere en liten advarsel. Jeg kjøpte først to av disse i orange, og det funker ikke som hovedbelysning i et rom! Hele rommet blei farget orange, og det var veldig ubehagelig å oppholde seg på kjøkkenet.
Hvordan kjøkkenet så ut før oppussingen ser du i dette innlegget.

18 kommentarer:

 1. Så fint kjøkken! Har også gått på samme smell angående lampe med farget skjerm...gjør det ikke igjen;) Heldig med kjøleskapet da!

  SvarSlett
 2. hei

  Nydelig kjøkken og blogg du har! Lurer på hvilken hvitnyanse du har på kjøkkenvegger.Fint om du kan svare her,den var veldig fin.
  Ha en fin høst fra Marie

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer :)
  Å huske hva hvitfargen heter er veldig enkelt, for hele leiligheten er malt med eggehvit, keep it simple:P

  SvarSlett
 4. Nydelig kjøkken! Fine bilder med flotte detaljer.
  Hvit kjøkken er min ønskedrøm. Håper det ikke blir lenge til vi klasker til med nye fronter på vårt uggly bjørkekjøkken.

  Hilsen Linetoppen

  SvarSlett
 5. Jippi! Nye bilder fra mitt FAVORITTKJØKKEN :) Jeg er så forelska i disse gammeldagse overskapene. Det er så mange som river ut og kaster de, så jeg er veldig glad for å se at dere har tatt vare på de! :)

  SvarSlett
 6. Så koslig kjøkken!! Misunner deg de høye store vinduene, det er så fint! :o)

  SvarSlett
 7. jeg tror jammen meg at du har verdens fineste kjøkken altså :D elsker fargene og løsningene her! kjempekult med overskapene fra 50-tallet :D

  men jeg lurer på en ting om kjøleskapet som du har kjøpt på ebay.. hvordan ble det med frakt fra usa til norge? det må jo ha kosta litt? :)

  SvarSlett
 8. Hei på deg, så flott det ble med ny kjøkkenløsning. Jeg synes du har et fantastisk flott hjem, og jeg liker dine fargevalg. Hvit bakgrunn og knasj tilbehør. Kikket litt nedover i bloggen når jeg først var her inne, siden det er en stund siden jeg har vært her inne.
  Jeg synes du har så mange flotte lamper både på kjøkkenet og i gangen. I like it. :)))

  Redebyggingen din er helt etter min smak. Barnet deres må jo bare nødt til å like dette. :)

  SvarSlett
 9. Oje! Liker alltid når du legger ut husbilder fra ditt inspirerende fine hjem! herlig kjøkken.

  SvarSlett
 10. Heisann:)
  Kjempefint kjøkken dere har!! Digger selvfølgelig overskapene!!! Kult at dere mikser høyglans med gamle malte gulv og og malt panel. Kult at dere går deres egen vei!
  Kjempefin blogg du har. Jeg er helt ny her inne, og har såvidt kommet igang med en blogg. Håper det er greit at jeg følger din blogg?...:)
  Hilsen Siv

  SvarSlett
 11. Æææh! For ett herlig kjøkken. bare rett å slett utrolig smææshing! Jeg har ikke ord.. perfekt!

  SvarSlett
 12. Kjempefint kjøkken, og veldig friskt med orange detaljer og orange kjøleskap. Herlig :)

  SvarSlett
 13. Dødsherlig kjøkken! Liker kontrastene:) Jeg ønsker meg slike skyvedører på mitt fremtidige kjøkken. Herlig nostalgi:)

  Maya

  SvarSlett
 14. Superfint!
  Jag älskar alla dina fina färgglad detaljer. Och kylskåpet!! Det är härligt!

  SvarSlett
 15. Så fiiint det blei!! Herlig med åpne hyller, det kunne eg også tenkt meg:-) Skyvedørene er herlige om vekker gode minner frå bestemor sitt kjøkken. Heldig som har fått kloa i slike!

  Ha ein fin søndag!

  SvarSlett
 16. Hei, Jeg driver selv å pusser opp kjøkkenet og ser at du har mitt drømmekjøkkenoverskap...sukk ja nå ble det ikke et sånt for meg men kanskje neste gang.

  resten er også fantastisk, veldig inspirerende for meg som for tiden står uten kjøkken bare et hvitt tomt rom, men det skal straks rettes på heldigvis.

  Super fin blogg forressten :)

  SvarSlett