fredag 21. mai 2010

Drømmen om husmorsvinduer


Det lir mot kveld og jeg nærmer meg halvveis i grunning av vinduene i 2. egt. Three down, three to go. I blivende stund ønsker jeg meg husmorsvinduer... Det tar utrolig mye tid å male inni, under, foran og bak på fire stl doble glass per vindu.

Et triks jeg har lært meg er at det går fortest om man maler røft og inn på glasseuten, for å så skrape det vekk med en myk metallspakel (ala den man bruker på glasskeramikkovner) når det er tørt. Har du
andre tips for å få fortgang i sakene?

Lille Persille ligger tålmodig i vogna og ser på:) Inn kjøkkendøra kan du såvidt se gulvbelegget designet av Verner Panton.

8 kommentarer:

 1. Oj..litt av en jobb, har desverre ingen gode tips å komme med.
  God langhelg,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 2. Hei! Så kul den tripptrappen ble! Hvilke butikker selger slikt tilleggutstyr? ;)

  SvarSlett
 3. åh lykke til med videre maling. Jeg har desverre ikke noen tips å komme med. Jeg har bare malt et vindu jeg... Hehe. Men så må jeg jo legge til at de der vindene der er jo kjempe fine! Hvis jeg kunne valgt vinduer ville jeg valgt slike (noen som var malt da.. hoho)

  SvarSlett
 4. men når man er ferdig å male så er nå sånne vinduer bra fine. Vi har et gammelt våningshus hvor de gamle fine vinduene ble bytta ut med ny moderne. Så jeg drømer om å få råd ti å bytte tilbake :)

  SvarSlett
 5. Har hørt at det er lurt å bruke en sparkelspade som du holder inntil karmen, da kommer malingen på sparkelspaden i stedet for vinduet. Har ikke prøvd det selv, men hører jo ganske lurt ut da..?

  SvarSlett
 6. Oj for en jobb!Det var jo kjempelurt å male i vei for siden å skrape bort, da slipper man jo teiping og alt mulig.Jeg hørte om noen som anbefalte å pensle rundt sprossene med olivenolje istedenfor teip, men det høres jo egentlig bare ut som noe griseri.Tror ikke du får noen bedre tips enn ditt eget jeg;)Håper det går fort fremover med arbeidet!

  SvarSlett
 7. Jeg gjør som deg, om ikke så røft. Og så bruker jeg en metallskrape for keramikktopp og skaper malingen vekk etterpå. Her har det vært et treårs prosjekt å komme gjennom alle de 28 vinduene.

  SvarSlett
 8. Regner kanskje ikke med at du er ferdig enda (om du jobber i rykk og napp som her, og det er maaange vinduer å jobbe på..)men jeg gjør vel sånn ca som deg. ikke så røft egentlig, men maler en liten kant ut på vinduet. Leste et eller annet sted at det var lurt for vær og vind, så de ble det sånn. Her blir det fra lakkede trehvite, til kritthvitt nå. huttetu for en jobb, men så blir det nå lekkert etterhvert. :)

  Ønsker deg lykke til videre med jobben, og i tillegg en supergod Sankthansfeiring! =D

  SvarSlett