tirsdag 18. mai 2010

Litt av et arvestykke

Lille Persille vokser og gror. Stadig større for hver dag, og stadig nye ting som skal prøves ut. I dag var det grøtspising fra stol som sto på tapeten. Og ikke fra hvilken som helst stol – en tripptrapp-stol. Denne stolen er genial, både i funksjon og design. Da jeg var liten selv klarte jeg ikke spise middagen min om jeg ikke fikk sitte på tripptrapp-stolen. Så da lillebroren min ble født fem år etter meg måtte foreldrene mine pent kjøpe inn en stol til – ikke tale om at han skulle få stolen min.

Da Lille Persille lå i magen arvet jeg denne stolen av kusinen min. En brunbeiset tripptrapp fra 80tallet som manglet bøyle og stropp. Etter en kjapp tur til tripptrapp-forhandleren fant jeg ut at denne stolen finnes i utallige farger i dag, og bøyle, pute og ryggstøtte er å få kjøpt som tilleggsutstyr i alle fargene. Da ble en gul bøyle med hjem fra butikken :D Denne trebøylen skal forøvrig gå ut av produksjon og erstattes av en (mindre pen) plastbøyle.

8 kommentarer:

 1. Plast??? Da er det bra jeg har sikret meg to eksemplar MED bøyle for lenge siden ;). Puh!

  SvarSlett
 2. Ja, stilig stol. En klassiker. Jeg kjøpte en sånn da jeg fikk datteren min for 19 år siden. Nå er det atpåklatten på 2 år som bruker den :)

  SvarSlett
 3. Trip Trap er kjempabra!Jeg har vokst opp med det, og jentene mine har en hver...såklart!Lurer på hvor mange norske hjem som har sånne, enten i bruk eller stående på loftet? Sikkert tusen på tusen:)

  SvarSlett
 4. Ja disse stolene er geniale. Seksåringen vår begynner dessverre å sutre over at det er babystol og vil ikke bruke den mer. Ja vi har fjerna bøyle og pute altså, HA HA. Synd de skal gå over til plastbøyle, det er vel neppe særlig pent?

  SvarSlett
 5. Kjempefin stol! Min lille gutt har nettopp arvet min gamle tripptrapp, og den er helt lik din:) Tenkte i utgangspunktet å male den, men synes den er veldig fin i den brunsvarte fargen:)

  Til alle som tenker at de en gang skal bruke en gammel tripptrapp omigjen - kjøp bøyle nå! De nye plastbøylene passer nemlig bare til stoler produsert etter 2002 (eller rundt der en gang)! Så få tak i trebøyler mens dere kan;)

  SvarSlett
 6. Elske tripptrappen! Me har ein oransje (bombe!) med samme puta som deg. Kult :)

  SvarSlett
 7. Tripp trapp er knalltøft.. Likte ikke plastikktendenser.. Iiiik... Får satse på en brukt en når den tid kommer:)

  Husker jeg hadde en slik trestol som kunne bygges om til å bli en.. ja hva kaller en det? Trillelekevogn? En fikk vertfall hjul og stort lekebord foran. Var knalltøff! Håper den er lagret i kjelleren hos mamma:)

  Ha ein fin kveld

  SvarSlett
 8. Jeg fikk kjøpt bøylen der de selger tripptrapp, vil tro de fleste andre tripptrapputsalg har den også.

  Takk for hyggelige kommentarer =)

  SvarSlett