søndag 14. juni 2009

På besøk hos modernismens mor (og far)

På tysklandsferie her forleden besøkte vi ikonet for vår tids modernisme, vi var på Bauhaus-skolen i Dessau. For en skole og for ett bygg! Skolen ble bygget i 1925 og er en perle av et funkisbygg. Den ble stengt i 1933 av nazistene, men hadde allerede rukket å sette standarden for stilen vi i dag kaller Bauhaus (funksjonalitet + masseproduksjon = sant). I 1994 ble skolen satt tilbake til sin opprinnelige stand og åpnet for publikum.

4 kommentarer:

 1. Hallois!!!
  Så bra at du er tilbake...Jippi!
  Jeg liker den fargerrike stilen din så godt.
  wow, sikkert spennende besøk det der. Kult å titte på funkis bygninger.
  Men du, så flott at dine hagemøbler ble tatt bilde av da...De var jo så kule. Farger gjør sitt!
  Håper du har det fint, og at du tar vare på deg selv. Vet så altfor godt hvordan det er å være litt "uttafor"..(på min måte da)...
  Blogg når du har lyst, akkurat nå skal jeg sette meg ut, kan jo ikke sitte inne i dette fantastiske været her...hihi..
  Klem til deg Rikkemor!
  Fra Drops

  SvarSlett
 2. Glemte kommentere oppvask dingsen...
  Ja, jeg var virkelig ikke sikker på om vi trengte en slik oppvaskdunk sak, men da jeg har handlet så mye brukt, så tør jeg ikke ta disse tingene i oppvaskmaskinen så derfor fikk jeg bruk for denne- Ellers så har jeg før hatt samme tankegangen som deg vettu...KJedelig å vaske opp, så her går det meste i oppvaskmaskinen. Men etter en dum runde der engang hvor jeg ødela 4 av mine kjære tekopper, så tør jeg ikke ta de der mer...oKI, min gode mann er ikke helt sikker på om det var en god ide å kjøpe så mye som ikke kan gå i oppvaskmaskinen, men han synes jo at de tingene jeg finner er kule så da så..
  Oki,

  SvarSlett
 3. Oj, der skulle jeg også vært en tur, så spennende, jeg er veldig glad i Bauhaus-stilen. Når det gjelder knappene, var det mye mer på markedet men jeg hadde ikke vett nok til å kjøpe opp alt... jeg tok "bare" med meg de knappene jeg synes hadde fin farge, angrer litt på det nå, ja;)

  SvarSlett