onsdag 14. april 2010

Gjenbruk: Blomster

Avskårne blomster er et fast innslag i vinduskarmen. Det er noe friskt og godt over avskårne blomster, de føles mye renere enn potteplanter. Bakdelen er at de forsvinner like fort ut av døra som de kommer inn. I det siste har jeg vært inne på flere gjenbruksmetoder for slitne buketter.


Når blomstene henger med hodet, men kronbladene ikke har falt av kan man klippe av hodet og la det flyte i vann.Tape blomstene opp ned rundt kanten i en bolle eller bøtte og sett i fryseren. Ta frem bøtta når du skal ha gjester og du har en eksotisk utelykt nå i disse lysere tidene. Man kan endten sette et lavt kubbelys på toppen av islykta, eller man kan ta den ut av fryseren før den er helt fryst - knakke et hull i bunnen før man tar ut lykta og sette den opp ned over lyset. Den siste varianten gir det fineste gjenskinnet i blomstene.

Ha en fortsatt god lille lørdag!

13 kommentarer:

 1. Å, for en flott idè å lage islykt med blomster i!!! Tusen takk for et flott tips!

  SvarSlett
 2. Likte veldig godt ideen med blomster i islykt! Kreativt og pent! Du er god!

  SvarSlett
 3. Ih så fin en idé! Det vil jeg glæde mig til at prøve!

  SvarSlett
 4. er en ivrig gjenbruker av blomster jeg også siden det er noe jeg unner meg ofte. friske blomster gir meg så mye glede :) er svak for de som har sjøre stengler som ranunkler og anemoner så de ender ofte i vannet her også.
  knallbra ide med bøtten, det skal jeg jammen meg prøve en gang!


  så fine farger du hadde pyntet med til barnedåpen, herlig og friskt.

  vibeke

  SvarSlett
 5. Så herlig med friske blomster! No begynner dei heldigvis å komme hagen her:-) Bra tips med tulipaner i islykta!

  Har vore inne og notert meg Oreo-kake- oppskrifta di..I morgon skal det lagast kake til eit aldri så lite bursdagskalas! Jippi!

  SvarSlett
 6. God idé, dette har jeg ikke tenkt på før. Må prøve det neste gang. Takk for tipset!

  SvarSlett
 7. så dekorativt,alltid herlig med sånn gjenbruk ♥

  -Lisa ♥

  SvarSlett
 8. Bård Jørgensen21. april 2010 kl. 10:33

  Hei!
  Jeg jobber som interiørfotograrf for flere boligmagasiner. I dag kom jeg over bloggen din, og det ser ut som om du har et veldig fint og fargerikt hjem. Farger er bra! Ettersom jeg alltid er på jakt etter nye boliger, så lurer jeg på; kunne du tenke deg å være med på en slik reportasje? Hvis så hadde det vært helt supert!

  Min mailadresse er bardjorgensen@hotmail.com

  Håper å høre fra deg snart!

  Vennlig hilsen Bård Jørgensen, fotograf

  SvarSlett
 9. ranukler er så nydelig. fint slik du har lagt dem i vann..
  og en sånn lykt har jet lyst å lage en gang!!
  herlig fargerik blogg
  klem

  SvarSlett
 10. Hei
  Det er er kreativt å forlenge livet til blomstene så mye som mulig. Det er en veldig dekorativ og vakker løsning du presenterer. Før i tiden var det skikkelig in med tørkede blomster. Husker at jeg kappet hodene av dem og begravde dem i potetmel eller sand. Da ble de foreviget i sin utsprungede tilstand.Det er mye interessant og nyttig å finne i bloggverdenen. Har akkurat åpnet en web-side og blogg. Det hadde vært kjempefint å få en kommentar eller noen nyttige tips. Ha en god kveld.
  elisabeth

  SvarSlett
 11. Dette var veldig fint!! :o)

  God helg,
  klem :O)

  SvarSlett