fredag 9. april 2010

Skolenostalgi

Hverdagen er her igjen og jeg er for en periode tilbake på kontoret. Litt godt og litt vemodig, Lille Persille blir stadig større. Det deilige er å kunne sitte å lese fagstoff uten at noen gnirker og vil ha mat borti vogga. I dag hadde jeg en god porsjon med fontoppdatering - hva har skjedd på dette markedet det siste halve året? Jo, vår alles skjønnskrifideal er blitt gjort allment tilgjengelig! Malen for norsk skjønnskrift med historie tilbake til 1970 tallet er blitt en font.

Jeg må si jeg har litt blandede følelser til denne fonten. Jeg fikk et par deja vu til norsktimene med Frøken Pertentlig som jeg mener det er nokså riktig å omtale min klasseforstander fra barneskolen som :P

Uansett, godt eller mer anstrengte minner. Jeg syntes denne fonten er utrolig flott. Så sirlig og pertetlig. Men så utrolig vanskelig å bruke til noe annet enn skoleplansjer. Jeg må finne på noe med denne fonten - kanskje et veggmaleri på veggen til Lille Persille?

Fonten er digitalisert av Ida Nygaard og distribueres av Luth.

Det er litt rolig på bloggen for tiden, men her hjemme ser det ut som et bombenedslag. Det meste er pakket inn og alle flater er dekket av et tynt lag med oppussingstøv.

7 kommentarer:

 1. Fantastisk ;). En kjent og kjær font - både som elev og ikke minst som lærer. Jeg er en stavskriftforkjemper - generelt og i kommunen - og dette er jo den ultimale malen - sett bort fra at jeg foretrekker lukket b og p. Mitt spesialfelt er lese- og skriveopplæring. Åh - nå klødde det skikkelig i fingrene. Sirkushest som lukter sagmugg?

  Har forresten begynt å se de nye kommunale "mønstrene" og fargene. Er det geografiske former - de blomstene - eller hva? Har sittet og tittet litt, men ikke knekket koden. Kreativt nysgjerrig kjenner jeg.

  SvarSlett
 2. Så morsomt med den fonten...ble dratt litt tibake til barneskolen je..*smiler*..
  God lørdag :O)

  SvarSlett
 3. wow, den var råkul :D bare synd den var så dyr :P

  SvarSlett
 4. Dette burde komme på dagsorden igjen i skolen. Ungene mine skriver et kaos av alle slags bokstaver. Selv er jeg en løkkeskriver, av rang, (ikke mine egne ord :-)) og jeg er av den oppfatning av at budskapet i håndskrevne dokumenter blir lettere oppfattet av en ensartet og pen skrift. Deilig.

  SvarSlett
 5. Heisann! :-)
  Skulle gjerne kommet i kontakt med deg, men finner ingen email adresse? :-)

  SvarSlett
 6. Åh, herlig gjensyn! Så kult at den er å få som font! :)

  SvarSlett
 7. Men... heter de ikke skjønnskrift og formskrift...? Eller er det noe annet igjen...?

  - Mira

  SvarSlett