fredag 20. februar 2009

Snø ute, sommerminner inne

Må vise frem mitt favorittmaleri, kjøpt på cuba i sommer. En av de beste måtene å tjene gode penger på for cubaneren er å selge kunst og håndarbeid til turister. Gutten som malte det sa det ikke var lov for turister å ta med seg kunst ut av landet, så han tok det av ramma og rullet inn i avispapir og klær slik at vi "usynlig" kunne ta det med hjem. I etterkant fant vi ut at kunstnere må betale 70%-80% av fortjenesten deres i staten, og om de skal selge noe lovlig må kjøper og selger signere en kontrakt som må medbringes sammen med kunstverket, der en blåkopi sendes staten. En liten luring som solgte det til oss, men på en annen side unner jeg han de 100 kronene han tok for bildet.


Lampa er fra en søppelkontainer, sidebordene fra Living (fra 2004) og stolen kjenner de fleste til. Jeg har to favorittdesingere, det er Andy Warhol og Verner Panton, så elsker denne stolen!

4 kommentarer:

 1. Cuba :) - det høres xtra eksotisk ut nå som jeg har kommet inn etter en skitur i skogen og fortsatt sitter i superundertøy gitt. Jeg må si meg enig i at det frgerike bildet ditt er verdt sine 100 kr. De gule bananene matcher jo gyngestolen din - for det er vel bananer vi skimter ;). Warhol er en stor designerfavoritt her i gården også. God helg ;)

  SvarSlett
 2. 100 kroner er jo ingenting for dette maleriet. Tenk hvor håpløst hvis kunstneren skulle betalt 70-80 kroner i skatt for det. Jeg ville også ha stukket pengene i egen lomme hvis jeg var han. Det er jo litt av en herlig krok i du har laget med stol, lampe og maleri. Jeg er sååååå sugen på en Panteon stol som det du har, men ønsker meg en gul en. Lampen din var også kul. God helg til deg fra meg.

  SvarSlett
 3. Det er utrolig hvor lite viktig, og samtidig hvor utrolig viktig kunst og design kan være. Håper du gleder deg over bildet, og godt å tenke på at de 100 kr kom på 'rett plass'.
  Kjempefint bilde!

  SvarSlett