onsdag 20. januar 2010

Hoppelopper

Det har blitt utallige loppiskupp de siste årene, men må innrømme at de er av veldig varierende kvalitet. Det er mange forskjellige grunner til å ta med seg de små skattene hjem:

"Den var så fin at jeg må ha den."
"Den var så stygg at jeg må ha den."
"Den var så morsom at jeg må ha den."
"Den var så annerledes at jeg må ha den."
Og sist men ikke minst:
"Denne kan jeg sikkert lage noe av."

Et av kjøpene jeg er fornøyd med akkurat slik det var er denne kjelen til en nette sum av 15 kr. Den har inget merke eller stempel men virker å være at veldig god kvalitet. Noen som har anelse om hvem som har produsert den?

16 kommentarer:

 1. Å den er prikk lik den gamle "potetgryta" til moren min - gid, skulle jeg likt å vite hvor den ble av. Jeg har leita, men hun mener hun har kastet den. Jeg er også interessert i å vite navn på produsent :) Morsomme med gamle gryter :)

  SvarSlett
 2. Jeg tror forresten den er en Cathrineholm

  SvarSlett
 3. Dette er en Cathrine holm kjele, de er helt fantastiske. Hele serien.Er fra 50-tallet og er norskprodusert. Er en SVÆR serie med utallige farger og former:)
  Heldig er du som har fått tak i denne:)

  Kom over bloggen din via Lycheli, her likte jeg meg kjempe godt:) Elsker fager og loppiser, hit kommer jeg helt klart igjen.

  *klem*

  SvarSlett
 4. Er et er en Chatrine Holm kjele når den ikke er merket med noe? Har fler ting fra den serien, men de er alle merket med logo i bunnen. Fasongmessig er jeg enig at det kan være en kjele fra den serien, men det er dette med manglende logo som får meg til å tvile.

  SvarSlett
 5. Heisann...
  mener det er en catrine holm kjele og de ble laget før de med mønster kom.....
  ha en kos kveld
  klemklem

  SvarSlett
 6. Jeg har en liten panne i samme serie - hvit med den gjennomgående metallkanten. Det ble påstått at det var en Cathrineholmpanne da jeg kjøpte den, selv om min heller ikke har noe stempel under. Kanskje disse er laget før de begynte med "branding"?

  SvarSlett
 7. Jeg har ikke peilign på gryter. Det viktigste er at den er fin, og det var den. Jeg må innrømme at den ligner litt på sånn Cathrineholm gryte, uten tulipanmønster på. Herlig er den uansett! Klem

  SvarSlett
 8. Kjenner meg helt igjen i det du sier her :) Når man finner noe helt ekstraordinært så er det jammen vanskelig å gå forbi det! :) Veldig morsom gryte du har funnet! Jeg stemmer også for at det må være en variant av Cathrineholm. De er tøffe! Det ligner iallefall veldig! Ønsker deg en god natt og en god kommende helg! Klemmer fra Siri ♥

  SvarSlett
 9. wow, så herlig den var :D det var litt av et kupp :D

  SvarSlett
 10. Så mange kupp du gjør, da :)
  Koselig blogg! Ville bare takke for en genial vaskeanvisning for å fjerne lukt fra gjenbrukstekstiler! Jeg vasket på 95 grader, men ingen forskjell. Så fant jeg tipset ditt om grønnsåpe - og nå lukter det sommerfriskt! Helt supert, altså! :)

  SvarSlett
 11. Så fin!! Ser ut som cathrine holm for meg!
  Du har fått en award hos oss! ta en titt innom =) Ha en finfin søndag! Klem M

  SvarSlett
 12. Heihei!

  Det er mange måter å overbevise seg selv om hvorfor man skal kjøpe ting. Det som er bra når man kjøper bruktting er at det ikke nødvendigvis blir så dyrt som om man skulle ha kjøpt det i butikker.

  Du har gjort noen gode funn- i hvertfall på tekstilsiden. Synes godt du kan være stolt over de selv etter å ha sydd den blusen. Stilig form av et fresht tekstil! Har den blitt tatt i bruk?

  SvarSlett
 13. Hei Rikke! Jeg synes du har en fantastisk inspirerende blogg så jeg har gitt deg en velfortjent award :)

  SvarSlett
 14. Hei - og veldig takk for sist ;) Det var hyggelig. Har tenkt litt på dette med sykurs. Du som hadde en del gamle mønster og slik sa du - du har ikke tilfeldigvis en haug Alt om Håndarbeide el.l. Jeg - DUMME meg - klarte å kaste mamma sin samling på det glade 90-tall. De har gode sømbeskrivelser om jeg ikke husker feil - og for å tenke ut syteknikkene kunne det vært et greit utgpkt. Kanskje de har det på biblioteket også? Skal stikke innom det på Kongsvinger i morge for å spørre. Her på det lokale også skal jeg spørre.

  SvarSlett
 15. Jepp, det er Cathrineholm! De er nesten like fine uten lotusmønsteret - og Grete Prytz Kittelsen som har designet kjelene, likte ikke det mønsteret i det hele tatt. Så denne er helt i hennes ånd, akkurat som hun lagde dem.

  SvarSlett
 16. Haha, jeg kjenner meg så igjen når det gjelder argumentene! Og det er like logisk for meg som det er uforståelig for min kjære;)

  SvarSlett