onsdag 18. mars 2009

Stue i generasjoner

Jeg som mange andre syntes det er koselig å ha ting med historier rundt seg. Hjemme hos oss er det stua som har fått flest historier. Stuebord fra tante Andrea, tanta til bestemor. Stoler fra den fjonge bytanta til bestefar og strikke/hekletepper fra bestemor på skogen. Stua i seg selv er velbebodd gjennom generasjoner, både som leilighetsstue, hotellrom og aller først som praktrom for overlegen som bygget huset som enebolig på 600 kvadratmeter i 1843. Han vi kjøpte maling og tapeter av da vi pusset opp hadde vokst opp i denne leiligheten, så det bor nok mange kjente og ukjente i veggene her. Oppe i kroken i stuehylla bor Ørnulf, maskothodet jeg ble bestevenn med på Uff for noen år siden, er nok noen barn som har løpt rundt med han på hodet også =)

17 kommentarer:

 1. så koselig med alle historiene i stua!
  lekker var den også :)

  SvarSlett
 2. Å for et fint innlegg!! Digget din sofakrok med alle di fine historiene knyttet til.

  Jeg skuer forøvrig noen grønne puter. Jeg leter og leter etter det perfekte grønne stoffet til sofaputer. Hvor fant du dine puter/stoffet?

  Og jeg er så enig så enig med Alvorado. den gyngestolen er kongen på gyngestolhaugen!

  SvarSlett
 3. For en utrolig koselig og fargerik stue!
  En flott fargerik blogg også!

  SvarSlett
 4. Så herleg stue du har! Skikkelig fargerik og flott! Er så kjekt med historie knytta til dei ulike tinga..betyr liksom litt meir da.

  Kjempetøffe puter i sofaen!!

  SvarSlett
 5. iiim in låååååååååve:)

  SvarSlett
 6. Jeg er en i klubben din - som setter så veldig pris på ting med en historie - og aller helst en som er knyttet til noen i familien min. Vet du hva jeg gjorde i fjor sommer. Jeg tok med fotoapparat og skriveblokk ned til mormor. Vi gjennom gikk hele stua, skuffer og skap. Jeg fotograferte og skrev ned det mormor hadde å fortelle om tingene sine...når de ble kjøpt, om det var en gave, om det var noe som vare arvet, bryllupsgave etc. Stua di er nok et uvanlig skue her i de dype skoger, nesten litt urban touch, fargerik, ganske stram, gjennomtenkt og utrolig sjarmerende.

  SvarSlett
 7. Lekkert! :)
  Først og fremst gyngestolen selvfølgelig, men digger også bordet og ikke minst BUSS-SKILTET!!! Hvor i all verden har du knabbet det da??? Ser for meg Frøken Fargesirkel snikende rundt i nattens mulm og mørke, kamuflert med kosedyret Ørnulf på hodet og utstyrt med skrujern og skiftenøkkel (eller hva det nå er man bruker av redskaper når man er ute på busskilttyveri!?) Burde jeg rapportere dette til Norsk Veivesen? ;) Kult var det ihvertfall!

  SvarSlett
 8. Så utrlig herlig stue du har:) Soffan ble virkelig noe eget med det teppet over ryggen. Fine sammensetninger i skapet.
  Og artig at du har så mange historier til møblene og tingene dine.
  Liker stilen din:)

  Maya

  SvarSlett
 9. For en spennende og koselig stue!
  Hilsen fra Pillepalle

  SvarSlett
 10. Så fint du har det i stuen din. Skikkelig delikat.

  SvarSlett
 11. For en herlig levende stue!
  Kan jeg få spørre hvor tapeten er fra?

  SvarSlett
 12. Så läckert! Jättefin färgglad blogg du har!

  SvarSlett
 13. Så flott stue og så flott blogg du har, har lagt meg til som følger jeg :)

  SvarSlett
 14. Super herlig sofa-krok..ELsker møbler og ting med historie..Jeg tror ikke jeg kunne eid ting som ikke har noe historie i det hele tatt*ler*
  Elsker at ting er brukt og har levd livet:)

  Nydelige detaljer hos deg, helt supert:)

  SvarSlett
 15. fantastisk sofakrok, rett å slett!

  SvarSlett