tirsdag 6. oktober 2009

Kan vi lage en reiseguide til Stockholm?

Til helgen går turen til Stockholm, og jeg trenger hjelp til å lage en liten reiseguide. Jeg veit at byen byr på mange spennende butikker og steder, men hva heter de og hvor ligger de? Jeg ønsker å bli dynget ned i tips til steder jeg bør besøke :D

Butikken Stockhome


South of Folkungagatan: SoFo området rymmer så mycket – vi ses på stan. Photo: Catherine Mallet.

Her er min foreløpige liste over interessante butikker:
DesignHouseStockholm
Designtorget
Svenskt Tenn
Stockhome

Bydelen Sofo med butikkene:
Coctail
Look at Me
Antikhandel
Under

8 kommentarer:

 1. Kul med Stockholmstur.
  Jag brukar alltid gå på Stockhome.
  Lagerhaus är också kul.
  Syster Lycklig är en liten mysig butik på Tegnergatan, de har bla Greengate. (men ligger lite avsides)
  Jag bor ju långt ifrån Stockholm själv, så jag är inte heller uppdaterad på allt man kan se och göra där.

  SvarSlett
 2. Hei:)
  Jeg var ikke i så veldig mange butikker når jeg var der, men en tur med en av båtene som går rundt noen av de nærmeste øyene, kan jeg virkelig anbefale. Det var skikkelig flott!!...og verdt å bruke litt tid på:)

  Hilsen Siv

  SvarSlett
 3. Jeg var mye i Stockholm når jeg hadde svensk kjærest i nesten 4 år på 90-tallet, men etter det har jeg vel bare vært der en gang.

  Men du - gi et vink når du begynner permisjonen din da - så kan vi vel lage en bloggdate?

  Observerte presenningen på utsiden her forleden ;).

  Dilldall-Nina

  SvarSlett
 4. På hele söder er det fint. Hornsgatan og rundt Mariatorget. Satdsmissionen, Tiogruppen, Beyond Retro, Myrorna, Minirodini.
  Det store varehuset Åhlens også, har mye annet enn i Norge blant annet mye fine stoffer. Ellers så anbefaler jeg en tur på Skansen og Nordiska museet.

  SvarSlett
 5. Hei Rikke :)) Det ble ikke gjort så mye som vi håpet forrige helg..Vi tapetserer med en hvit tapet med stor nesten hvite blomster og strver oss ihjel med å få mønsteret til å passe. Etter at dagslyset forsvinner er det så og si et umulig prosjekt men nå har vi bare igjen veggen bak kjøleskapet og så er vi ferdige med den jobben i hvertfall..puh!! Heldige deg som skal til Stockholm!! Det er en av mine yndlingsbyer og jeg har vært der noen ganger.
  Ser at de andre har tipset omtrent som jeg skulle ha gjort..Etter at både Indiska og Granit har kommet til Norge kan vi jo krysse av disse butikkene på lista.
  Majamysil har rett i at Søder er flott!
  Mange butikker på rekke og rad som er vel verd å få med seg. Når jeg er i Stockholm er første mål alltid Rosendals trâdgård. Det er verdens koseligste cafe som ligger ute på Djurgården.
  Ca. 12 minutter med bussen fra sentrum.
  Jeg har kokeboken derfra og bare elsker å rusle rundt på det stedet.
  Når det er fint vær kan dere finne dere et bord under et av de gamle epletrærne i den store hagen mens det på dårlige dager er helt nydelig å sitte inne på cafeen som holder til i et av drivhusene. De er sertifisert som slowfood restaurant og har nyyyydelige bakervarer som er laget på stedet og en herlig buffe med økologisk mat. Anbefales på det sterkeste!!! Et MUST for min del og mine venninner. De har også en liten gårdsbutikk som selger keramikk, kokebøker, og produkter fra hageanlegget..Jeg MISUNNER deg som skal til søta bror nå på høsten! OBS! Holder jo helt på å glemme at dere MÅ ta dere en tut på Moderna Museet på kungsholmen. Om ikke annet for å sitte på den fantastiske cafeen der ute og nyte utsikten over den svenske skjærgården. Museumsbutikken er også en liten godbit med mye lekre fristelser :)Kardemomme :))

  SvarSlett
 6. Hei du!
  Vet ikke om det bare er interiørbutikker du er på jakt etter. Men om du vil se på klær også anbefales Tjallamalla (www.tjallamalla.com) og Weekday på Søder, i tillegg til Monki, som har fem butikker rundt om i byen. På Sønder er det også en masse secondhandbutikker.
  Ellers kan jeg anbefale de enorme kanelbollene på kafeen i det røde huset på plassen bak Storkyrkan i Gamla Stan.
  Ha en strålende tur!

  SvarSlett
 7. Hei,
  kan nok ikke hjelpe til med noen tips, men du må ha riktig god tur!!
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 8. Takk for de gode tipsene! Jeg skal sette meg ned i kveld og lage meg en egen liten reiseguide:D Gleder meg. Rapport med bilder og terningkast fra byen til söta bror kommer over helgen! :D

  SvarSlett