torsdag 25. februar 2010

1+1= dobbelt så stort!

De neste ukene blir bloggen min igjen åsted for oppussing - vi har kjøpt naboleiligheten! I midten av mars starter vi opp med prosjekt nedriving og oppbygging. Et kjøkken skal ned og et bad skal opp. Det skal sages hull i gulv og trapp skal bygges. To soverom skal fornyes og et tredje skal bli stue. Deadline for prosjekt Fra 100 m2 til 200 m2 er i midten av juni, så her må det jobbes. Som jeg gleder meg!

Det første som skal gjøres i stand er hovedsoverommet. Prioritet 1 er oppbevaring. Store garderobeløsninger er svindyrt, så å lage et eget klesrom var lenge planen. Men nå tror jeg at jeg har landet på å bruke kjøkkeninnredning (overskap) som klesskap. Har brukt Ikeas Home Planner og tegnet følgende løsning - den kommer på 6500,-. Hva ville du hatt med for å lage det optimale soverom? Utgangspunktet er et rom på 3x5 meter.


Fargekombinasjon 1

Fargekombinasjon 2

Fargekombinasjon 3

Fargekombinasjon 4

10 kommentarer:

 1. Gratulerer med kjøp! Så kult! Gleder meg skikkelig til å følge oppussingenderes og å bli inspirert til videre oppussing i min leilighet :)

  SvarSlett
 2. Så spennende!! :o)
  Og ja, nok oppevaringsplass er viktig!
  Men vil du ha skap over der du skal ha hodet når du sover?
  Jeg liker best å ikke ha hyller over der jeg har hode når jeg sover...*ler*..gammel vane kanskje!?
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 3. Så utrolig spennende! Grattis! Det blir kjekt å følge med på! Smart løsning med overskap som klesskap. Det så veldig bra ut! Likte det faktisk bedre og bedre jo mer jeg så på det. For meg funker skap over hodet. Spørs hva man har i der. Et optimalt soverom for meg er god belysning; dempet for kveld/natt og god/riktig belysning når man skal finne klær frem. Og selvsagt skapplass. man får aldri nok skapplass.

  SvarSlett
 4. Men så spennende da! Skulle ønske vi kunne kjøpt nabohuset og fått dobbelt opp med plass hihi!! Kan tenke meg du planlegger og koser deg med tanken på dobbelt plass.
  Så synd med byturen i dag da! Nøkler er noe herk! Mine har også en tendens til å forsvinne og mer enn en gang har jeg såvidt rukket morgenbussen etter å ha lett febrilsk etter dørnøkkelen..Håper du får tatt turen i morgen da! Room på Vindern er en favoritt!
  Kafeen der er så stilig og de har så mye lekkert å bite i! Utstillingen var også noe å ta med seg :)Men ha en fin dag videre tross alt! Klemmer fra Kardemomme :))

  SvarSlett
 5. Jeg synes det der var en veldig smart løsning. Stilig at det ene skapet på hver side danner 'nattbord'. Dette var noe å ta med når vi skal pusse opp soverom :)

  SvarSlett
 6. Oj, for et spennende prosjekt! Mitt beste tips ang. soverom og skap er at belysningen er gjennomtenkt og plassert riktig ifht. skapdørene, altså at skapdøra ikke skygger for lyset når de står åpne og du står med hodet inni der på jakt etter akkurat DEN genseren...

  SvarSlett
 7. Sprekt forslag det med kjøkkenskapa. Sjølv er eg meir for kombinasjon skap og kommode... Ikea har mange fine kommodar som ein kan sette etter kvarandre under vindauga t.d. Det funka for meg:-) Men smaken er jo som baken:-) Lykke til!!!

  SvarSlett
 8. Gratulerer med kjøp! Gleder meg masse til å følge prosessen deres videre:)
  Mitt tips til soverom (og noe som jeg savner hos meg) er en velegnet plass til å "slenge" fra seg klær osv - uten at det ser slengt ut. Kanskje en puff med oppbevaringsplass - så har du en sitteplass i tillegg.

  SvarSlett
 9. gratulerer med dobbelt så stor leilighet, blir spennende å følge oppussingen :D må være herlig å ha så mye plass å boltre seg på :D

  SvarSlett
 10. Grattis med kjøp. Er dere fornøyde med håndverkerne dere bruker kan dere jo anbefale de på godtjobba.no. En ny nettjeneste for å hjelpe andre med å velge håndverkere til oppussing. Lykke til!

  SvarSlett